Duurzaam

Wonen

In Florissant Wonen woont u extra duurzaam. Dit merkt u in de aanschaf én in uw vaste woonlasten. Conform het Bouwbesluit moet de ECP < 0,4 zijn. Voor Florissant Wonen zal het zelfs nog lager zijn. Voor de woning geldt een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) < 0,26. Dit geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Hoe lager het getal hoe energiezuiniger de woning. Voordeel hiervan is dat u bij verschillende hypotheekverstrekkers korting kunt krijgen op de hypotheek(rente). Je merkt de energiezuinigheid dus direct al bij aanschaf. Om deze lage EPC te behalen zijn de woningen extra geïsoleerd en wordt een extra duurzame installatie toegepast. De woningen zijn hiermee ca. 30% energiezuiniger ten opzichte van woningen uit de jaren ’90.

De energiezuinigheid wordt behaald dankzij een beproefde installatie. De verwarming van de woning vindt plaats op basis van een warmtepomp met vloerverwarming. Er komt dus geen gas in de woning. Het koken gaat daardoor ook extra energiezuinig dankzij een inductiekookplaat die op stroom werkt. De warmtepomp werkt op basis van warmte- en koudeopslag in de bodem. In de zomer wordt de warmte opgeslagen in de bodem waardoor de woning enkele graden afkoelt om dit vervolgens weer in de winter te gebruiken om de woning te verwarmen. De woning heeft dus een constante temperatuur.

Uw woning is dus geheel klaar voor een duurzame toekomst. Helpt u een handje mee? Dank hierbij bijvoorbeeld aan een waterbesparende douchekop en neem geen bad. Maar ook door het ec0-programma van de vaatwasser te gebruiken, lichten altijd uit te doen na gebruik, apparaten niet op stand-by te laten staan draagt u snel veel bij aan een beter milieu. U merkt het in uw portemonnee en biedt kinderen en de natuur een toekomst.